Eija Isolahti

Eija Isolahti
Eija Isolahti

Olen Eija Isolahti, 48-vuotias, naimisissa ja 9-vuotiaan pojan äiti ja Keskustan kuntavaaliehdokas nro 305. Asumme Espoon Perusmäessä. Vapaa-aika kuluu perheen ja ystävien kanssa sekä talonrakennusprojektin viimeistelyssä ja mökkeillessä. Olen ollut ehdokkaana aiemminkin, vuosina 2004 ja 2008. Palo kuntapolitiikkaan on suuri – etenkin, kun perheessä on kasvamassa nuori espoolainen!

Haluan vaikuttaa ja tarttua toimeen

Koulutuksen ja kokemuksen kautta minulla on tietoa ja osaamista kunnan päätöksenteosta ja toimitasektoreista. Olen Espoossa varavaltuutettuna ja sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä 2005–2008.

Olen toiminut Espoon käräjäoikeuden lautamiehenä 200 –2012 ja nuorisolautakunnan jäseneä 2010–2012. Espoon Vesaiset ry:n hallituksen jäsenenä olen ollut eri tehtävissä taloudenhoitajana, sihteerinä ja puheenjohtaja 2005–2015. Keskustan Uudenmaan piiritoimikunnan jäsen olin vuosina 2006–2008.
Minulla on pitkä työkokemus erikoissairaanhoidossa – Olen työskennellyt yli 25 vuotta erikoissairaanhoidossa hallinnon asiantuntijatehtävistä projektinjohdon tehtäviin. Alkuvuosina toimin sairaanhoitajana.
Asiat, joita pidän tärkeänä

1. Koulujen tuntikehykset on pidettävä riittävinä ja opetusryhmien koot eivät saa kasvaa. Lapset ja nuoret ovat yhteiskuntamme tulevaisuus. Heille on annettava kunnolliset eväät tulevaisuutta varten niin heidän itsensä kuin kansantaloutemme vuoksi.
2. SOTE – muutoksen vaikutukset palveluihin ja toimintojen järjestäminen. Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen on tulevan valtuustokauden aikana suurimman murron edessä sitten Kansanterveyslain. Palvelut ovat merkittäviä niin hyvinvointimme kuin taloutemme kannalta. Sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtyminen kaupungilta maakunnalle vaatii muutoksen johtamista niin henkilöstön kuin omaisuuden siirron ja arvotuksen osalta.

3. Koti ja elinympäristömme on meille kaikille tärkeä. Kaupunkia tulee kehittää myös keski- ja pohjoisosista ja kaavoituksella edistää turvallisten ja viihtyisten asuinalueiden kehitystä mahdollistaen myös elinkeinotoiminnan. Rakennusvalvonnan tulee edesauttaa turvallista ja viihtyisää asumista tarjoten kaikille osapuolille tasapuolista  neuvonta- ja valvontapalvelua. Sääntöjen on oltava selkeitä, yksiselitteisiä ja kaikille samat. Kaupungin osaamista rakennuttajana pitää parantaa, jotta uudis- ja korjausrakentamisessa pystytään välttämään nykyisen kaltaiset päiväkotien ja koulujen homeongelmat.
Ota yhteyttä – haluan kuulla ajatuksistasi! Eija Isolahtieijaisolahti(at)gmail.com, puh. 050 329 2437 /

Espoon Keskustan sivuille.