Oky

Röylän – Bodomin Seutu 40 v. juhlajulkaisu

Röylän – Bodomin Seutu on omakotiyhdistyksen 40 vuotisjuhlajulkaisu vuodelta 2011. Kirja ilmestyi jo muutama vuosi sitten, mutta sisällöltään se on ajankohtainen. Kirjassa kerrotaan mielenkiintoisia tarinoita alueen asukkaista, taloista ja paikoista.

Röylän - Bodomin Seutu, kyläkirja
Kirja on Espoon kaupunginmuseon kotiseutusarjaa 14

Röylän ja Bodomin Seudun omakotiyhdistyksen 40 -vuotisjuhlakirja sisältää runsaasti kuvia ja kaikki teksti on sekä suomeksi että ruotsiksi.

Alueelle muuttava uusi asukas löytää kyläläisten kertomuksista näkökulmia paikallisuuteen. Kirjasta huokuu Espoon vanhimman asutun kulttuuriseudun historiaa, 50 -luvun uudisasukashenkeä ja sukutilojen arvokasta perinteikkyyttä.

Kertojat muistelevat kirjassa mm kieltolain aikaa, jolloin maitorahan hakureissu saattoi päättyä Viipuriin tai kotiin tultiin vesitasolla. Ensimmäisen maailmansodan aikana kun Venäjä rakensi kiinalaisella työvoimalla puolustusrengasta Helsingin ympärille, hakattiin Pohjois-Espoon metsät, ja puu kuljetettiin rautatietä pitkin pois.

Ekumeeninen keskus ja karmeniittaluostari ovat kirjassa myös mukana, samoin kaikki alueen suuret kartanot ja niiden historia. Kirja on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kurkkaamaan kotiseutumme historiaa ja kyliemme aikaisempaa elämää.

Kirjan saa nyt 25 eurolla, yhteystietoja löytyy Röylän ja Bodomin Seudun Omakotiyhdistyksen  sivuilta.