Ajankohtaista asiaa

Pohjois-Espoo on muutakin kuin metsiä, järviä ja peltoja. Se on n. 10 000 ihmisen kotiseutua, maantieteellisesti keskellä Espoota, mutta aivan maaseudulla.

Moni pohjoisespoolainen kokee alueemme jäävän kehityksen ulkopuolelle. Ihmiset ovat kiinnostuneita siitä mitä omassa asuinympäristössä tapahtuu. Yhtenä kanavana tulla kuulluksi toimivat paikalliset asukasyhdistykset.

Röylän ja Bodomin Seudun Omakotiyhdistyksen blogiin ovat kaikki pohjoisespoolaiset asukkaat tervetulleita kirjoittamaan ajankohtaisista asioista.

Tämä blogi löytyy yhdistyksemme sivuilta sen vuoksi, että blogia on helppo kirjoittaa ja jakaa sitten se Facebookissa ja mahdollisilla muilla tileillä. Blogiin on hyvä palata kertaamaan aikaisempia tapahtumia ja keskustelua herättäneitä kysymyksiä.

Pohjois-Espoon asukasfoorumilla on oma aktiivinen Facebook -ryhmä, ja sinne voi mikä tahansa asukasyhdistys kirjoittaa ajankohtaisista asioista, mutta koska kaikilla asukasyhdistyksillä ei ole blogia, tänne on tervetullut kirjoittamaan jokainen halukas.

Asukasfoorumin kotisivut  Espoon kaupungin sivuilla sisältävät vain valttämättömän informaation, mutta sieltä löytyy aina ajantasaiset asukasfoorumityöryhmän puheenjohtajan ja sihteerin tiedot.

Meitä asukkaita kiinnostavat liikkuminen julkisilla välineillä, autolla, kävellen kävelyteitä, pyöräillen pyöräteitä. Monet asuvat omakotitaloissa hoitaen pihoja, puutarhaa, marjastaen, sienestäen, seuraten lintuja, luonnon eläimiä ja vuodenaikojen vaihtumista. Joku kalastaa, toinen hiihtää tai luistelee. Pohjois-Espoo on hyvä paikka asua.

Terveyskeskus, miten sinne pääsee? Liityntäparkit, milloin ne tulevat Vantaalla maksullisiksi? Mitä tapahtuu yleiskaavalle? Miksi Vihdintie on niin vaarallinen? Voitaisiinko aurauskepit vaihtaa kuusentaimiksi, koska kukaan ei kerää muovikeppejä keväällä? Mikä on Poke? Voiko Jorviin mennä jos sairastuu?

Asukasfoorumin valmisteleva työryhmä kerää aiheita kaikesta, mikä meitä asukkaita kiinnostaa, ja sopivimmista ehdotuksista se voi järjestää asukasfoorumitilaisuuden.

Sivuston ylläpitäjä pidättää itsellään oikeuden muotoilla tekstiä, jonka on oltava asiallista ja rakentavaa. Yhdistyksemme on epäpoliittinen, mutta kaikki asukkaisiin ja alueeseemme liittyvät asiat kiinnostavat. Kuvat blogin yhteyteen ovat tervetulleita.

Pohjois-Espoo 1900 -luvun alussa
Pohjois-Espoo 1900 -luvun alussa, Matti Vanhasen karttakokoelmista.